BØLGE ETERNITTAG

Hvad er et eternittag?

Et eternittag består af en række eternitplader.

Disse eternitplader fremstilles af fiberarmeret cement, og kan i flere forskellige farver som f.eks. sort, rød, brun eller grå.

Derudover fås eternitplader i flere forskellige former, hvor den mest almindelige dog er den velkendte bølgeformet.

Et af problemerne med et eternittag er, at det hurtigt bliver dækket af mos og alger. Heldigvis er det dog ret nemt, at fjerne disse fra eternitpladerne med en simpel algebehandling, som oftest kan fås til en overkommelig pris og er nem selv at udføre.

Eternitplader har desværre et dårligt ry herhjemme, da man indtil 1988 har brugt det sundhedsskadelige produkt, asbest, til fremstilling af eternitplader, hvilket senere gav en hel del oprydnings arbejde med, at fjerne de gamle asbest tage.

Nu om dage fremstilles eternit plader af fibercement, og er ikke længere sundhedsskadelige på nogen måde.

Et eternit tag er en forholdsvis billig tagløsning, da tagmaterialerne koster mindre end f.eks. teglsten eller skifer fliser.

Dette gør at de i stor stil anvendes til f.eks. sommerhus, haveskurer og garager, hvor man ofte har brug for et nemt og billigt tag, som ikke kræver en masse viden at selv lægge.

Skulle du vælge at få lagt et nyt tag af eternit plader, skal du være opmærksom på at der er en del vedligeholdelse af taget, hovedsagligt i form af rengøring for mos og alger. Heldigvis er denne tagtype meget nem at rengøre med en algefjerner hvilket bør gøres cirka en gang om året.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Kontakt os

Udfyld formularen, så kontakter vi dig så hurtigt som muligt.