SKIFERTAG

Når det kommer til valg af tag, er skifertag et meget populært valg blandt danskerne.

Skifer tag er en finkornet bjergart eller metamorf, der blandt andet er lavet af mudder og ler. Skifer tag laves på den måde, at skiferen skæres direkte ud af en klippevæg, derefter saves den ud, og til sidst skæres det ud i flager (skifer tagsten), der nu kan monteres på et tag.

Skifer findes typisk naturligt i Norge og Storbritannien, og den største hovedproduktion af naturskifer findes i Spanien. Vi kan uden problemer anvende skifer, da der findes skifer i store arealer, og det er ikke nogen man løber tør for i nærmeste fremtid. Dette er på trods af at det benyttes i stor stil, inden for flere forskellige områder.

Der også forskellige alternativer til naturskifer.

Nemlig imiteret skifer, også kaldet kunstskifer og keramisk skifer, der er finkornet kvartssand.

Disse alternativer er billigere end naturskifer, som er et dyrere alternativ, når det kommer til tagsten.

Hvis du kun er interesseret skal du gå efter det, der kaldes naturskifer/ægte skifer, så er du sikker på, at det er den ægte vare du får fat i.

Ønsker du en billigere udgave, så er eternitskifer en mulighed, dog uden helt de samme fordele som naturskifer har.

Skifertaget har altid været populært, og er stadig en af de mest eftertragtede tagtyper når der skal ligges nyt tag på huset.

Pris og opsætning af at skifertag

Skifer er et naturmateriale, der kræver en del arbejde både under sortering og under produktionen af skiffer tagstenene.

Af denne grund er det også et af de mere kostelige tagstens materialer, naturskifer er det dyreste, hvor imiteret skifer er det billigere alternativ, når det kommer til at anskaffe sig et skifertag.

Hvad man lige skal vælge afhænger af din økonomi, i langt de fleste tilfælde vil naturskiffer være det optimale valg når vi snakker kvalitet og udseende, men prisen er som sagt jo også noget højere.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Kontakt os

Udfyld formularen, så kontakter vi dig så hurtigt som muligt.