TEGLTAG

Tegltag er et af danskernes mest valgte typer af tag.

Vælger du et tegltag, er du sikret et klassisk udseende tag, der er yderst holdbart.

Derudover er der mange valgmuligheder indenfor denne tagtype, da tegltag findes i forskellige overflader, farver, former og størrelser.

Tegltag indeholder ingen tilsætningsstoffer eller bindemidler, og derfor et tegl tag et miljøbevidst valg, da denne type tagsten er mildere for miljøet end andre typer tagsten. Samtidig er teglsten en yderst vedligeholdelsesvenlig type tagsten og grunden til det er, at teglsten brændes ved meget høj varme.

Da teglsten er en yderst holdbar og stærk type tagsten, betyder det også at teglsten har en lang levetid.

Dette er en af grundene til, at denne tagtype er den mest benyttede i Danmark.

Tegltag er en type tag, der har en høj holdbarhed og genstridighed og en type tag, der ikke lader sig medtage af regn, sne, slud eller blæst. Teglsten er en type tag, der er farvet med naturfarver, og derfor falmer tegltag heller ikke med tiden.

Når det kommer til at vælge et tegltag, er der flere forskellige muligheder at vælge imellem. Grunden til dette er, at teglsten laves i flere forskellige farver, størrelser, former og overflader.

Teglsten kan fås i flere forskellige farver, hvor rød er den farve, der i gennem tiden har væres mest brugt. Helt tilbage fra middelalderen, hvor tegl tag blev lavet med rødler og brændt, så det fik flere forskellige nuancer, som dermed giver taget et farvespil, der ikke ses i andre typer af tagsten.

Der findes fire forskellige overflader, der skal vælges imellem når du vælger et sådant tag og disser overflader kaldes: Natur teglsten, Blådæmpede teglsten, Engoberede / Ædelengoberede teglsten og Glaserede teglsten.

Tegltags overflader:

Natur teglsten er en type teglsten, som ikke er efterbehandlede, og derfor har denne teglsten sin naturlige røde farve og matte overflade.

Blådæmpede teglsten er en type teglsten er, der har en overflade, som er diffusionsåben og mat. Den blåsorte farve giver et flot spil i taget. Denne karakteristiske farve får man på teglsten ved, at brænde teglstene en ekstra gang i en speciel ovn, og ved ikke at tilføje ilt under brændingen.

Engoberede / Ædelengoberede teglsten er en type teglsten, der er overfladebehandlet med engoben, og herefter brændes teglstenen ved omkring 1000 grader. Denne form for overfladebehandling indeholder vand og ler, og de forskellige farver som teglsten får man ved, at blande leret til man får den ønskede farve. Overfladen på engoberede teglsten er diffusionsåben og mat, og den ædelengoberede teglsten er diffusionsåben og silkemat, da den engoben denne type teglsten er behandlet med, er tilsat glasmel, som giver en overflade, der er en smule anderledes.

Glaserede teglsten har en overflade, som er blank med højglans, og samtidig er den diffusionstæt. Det at en teglsten er diffusionstæt betyder at det er nødvendigt at ventilere teglstenens underside. Den glaseringsglasur som teglsten glaseres med, indeholder farvepigmenter og kvarts.

Gode råd til når du skal vælge den rette teglsten:

Når det kommer til at vælge nyt tag til dit nye hus, er tegltag et af de foretrukne valg. Grunden til dette er, at tegltag er et af de mest holdbare og miljøvenlige typer af tag.

Når du står overfor at skulle vælge et nyt tag, er det vigtigt, at du vælger en tagsten, der passer udseendesmæssigt godt til dit hus, og giver huset det rette udtryk.

Du skal tænkte på, at vælge en sten der passer til både selve huset, men også til omgivelserne.

Både farve og form på stenen er vigtig at overveje og selvfølgelig også stenens overflade, altså skal det være natur, glaseret eller engoberet?

Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Kontakt os

Udfyld formularen, så kontakter vi dig så hurtigt som muligt.